Ellen Houtman

 

Als professioneel fotograaf heb ik mij gespecialiseerd in portret- en architectuurfotografie. Ik onderzoek hoe de mens zich verhoudt tot de ander en zijn omgeving, en hoe architectuur zich verhoudt tot haar omgeving en de mens.

 

In mijn vrije werk ga ik op zoek naar de verbinding tussen deze twee, wat vaak resulteert in fotoprojecten in de openbare ruimte. Tijdens stadswandelingen fotografeer ik passanten in hun stedelijke omgeving. Dat levert beelden op waarin ik de schoonheid van het alledaagse laat zien.

 

 

Ellen Houtman studeerde Fotografie & Video aan de Willem de Kooning Academie (Rotterdam). Ze is als docent verbonden aan Fotomuseum (Rotterdam), SKVR (Rotterdam) en CKC (Zoetermeer), en ontwikkelt onderwijsprogramma’s. Daarnaast werkt Ellen in opdracht van musea, architectenbureaus, uitgeverijen en uiteenlopende bedrijven.

 

De laatste jaren heeft zij veel in de Verenigde Staten gefotografeerd waar zij straatportretten heeft gemaakt. Haar werk was o.a. te zien in het Centrum voor Beeldende Kunst (Rotterdam), Kunsthal en Haagse Salon.

 

 

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

 

Vragen?

 

Heb je een vraag over fotografie, hoeveel het bijvoorbeeld kost om een portret te laten maken of een architectuur project te fotograferen, vul dan het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.